Strand Larsen moet alleen Haaland voor zich dulden in fraai rijtje

7 februari 2021, 12:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jörgen Strand Larsen is in zijn eerste seizoen als speler van FC Groningen een schot in de roos gebleken. De 21-jarige spits staat na negentien wedstrijden in de Eredivisie op acht treffers en vijf assists, waarmee hij tot een van de meest waardevolle spelers van de competitie behoort. Ook Europees gezien zal Strand Larsen er bij de scouts goed opstaan.

Voor zijn acht goals had de spits namelijk slechts dertig pogingen nodig. Dat betekent dat hij 3,8 schoten per treffer nodig heeft. Volgens onderzoeksbureau CIES moet de Noor daarmee slechts één spits van 21 jaar en jonger voor zich dulden: landgenoot Erling Haaland scoort dit seizoen uit iedere 3,4 schoten in de Bundesliga. De spits van Borussia Dortmund geldt nu al als een van de beste spitsen ter wereld.

Strand Larsen werd afgelopen zomer voor ruim één miljoen euro overgenomen van Sarpsborg 08. De aanvaller had weinig aanpassingsproblemen en knokte zich direct in de basis. Het leverde hem vorig jaar zelfs al zijn debuut op in de Noorse nationale ploeg.

Ook de Nederlandse aanvaller Anthony Musaba haalde de top tien. De door AS Monaco aan Cercle Brugge verhuurde buitenspeler maakt dit seizoen indruk in de Belgische Jupiler Pro League. Musaba heeft zes schoten nodig per goal, evenveel als Loïs Openda. De twee aanvallers staan gedeeld op de negende plaats. Ajax-aanvaller Antony staat daar met 5,4 schoten per treffer nipt boven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen