Van Gaal laakt KNVB-besluit: "Onlogisch beleid"

7 februari 2021, 16:00   Bijgewerkt: 7 februari 2021, 16:05

Louis van Gaal heeft weinig begrip voor het besluit van de KNVB om alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-duels van zondag af te gelasten. Het KNMI riep vanwege zware sneeuwval code rood af, maar dat hoort volgens de oud-voetbaltrainer geen excuus te zijn om het complete programma te schrappen.

Volgens Van Gaal voert de bond onlogisch beleid. "Wat ik onbegrijpelijk vind, is dat ik dit in mijn tijd voorstelde en het niet werd gedaan. Toen zat er nog publiek in het stadion, nu niet", zegt Van Gaal bij Ziggo Sport, waar hij de buitenlandse wedstrijden analyseert. "Alleen de acteurs hoeven naar het stadion te komen", doelt hij op de spelers van de Eredivisieclubs. Dat vind ik dan toch vreemd."

Van Gaal vindt het vooral opvallend dat de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. In de Arena kan het dak dicht, waardoor de spelers geen last hebben van de sneeuwval. "Je kunt Ajax ook nog verlichten, want zij krijgen een periode waarin ze heel veel wedstrijden gaan spelen. Dus ik begrijp het niet. Ik vind het onlogisch beleid", aldus Van Gaal.

Ajax zal het duel met FC Utrecht de komende weken moeten inhalen, maar veel ruimte is daar niet voor. Alleen al in februari speelt Ajax drie keer doordeweeks: op woensdag 10 februari staat de kwartfinale van de beker tegen PSV gepland, terwijl het de twee weken daarna knokt met Lille OSC voor een plek in de volgende ronde van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen