Feyenoord willigt wens selectie in en zet meer in op videoanalyse

7 februari 2021, 16:10

Cor Pot zit door een longembolie ziek thuis en daardoor heeft Feyenoord besloten om Koen Stam door te schuiven naar de eerste selectie. De 33-jarige oud-trainer van Jong AZ maakt onderdeel uit van de selectie en gaat zich inzetten op videoanalyses. Volgens John de Wolf was daar behoefte aan vanuit de spelersgroep.

De selectie had behoefte aan meer videoanalyse, zo liet het weten aan de staf. Met Stam erbij kan aan die wens meer gehoor worden gegeven. "We deden sowieso al een analyse van de tegenstander en ikzelf was ook los met de verdedigers bezig. Als spelers filmpjes nodig hebben van de aanstaande tegenstander, maak ik die", vertelt Pot aan RTV Rijnmond. "Alleen deden we geen analyse na afloop van de wedstrijd. Dat was een keuze van de trainer. Daar heeft hij nog nooit mee gewerkt. Advocaat heeft nu gezegd: we hebben nu Koen Stam erbij, die is daarmee opgegroeid en die vindt het leuk om te doen. Hij gaat daarom na afloop de analyses individueel met spelers doen. Als de spelers aangeven dat ze iets willen, moeten we daar wel naar luisteren."

Tussen de spelers en de staf ging het na het verlies bij sc Heerenveen niet goed. Na de derde nederlaag op rij in de Eredivisie stormde het intern, maar de kou is volgens Pot nu helemaal uit de lucht. "Bij een topclub, waar de druk altijd hoog is, gebeuren weleens dingen. Er is dan geen grote paniek. Je moet het gewoon oplossen en dan ga je weer verder. We hebben een heel goede week achter de rug, waar heel veel energie en plezier in zat bij de spelersgroep. Die was echt terug. Onder wat er gebeurd is, moeten we een dikke streep zetten. Tegenwoordig wordt het door de buitenwereld ook wel groter gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen