KNVB: nog geen duidelijkheid over doorgaan komende duels

7 februari 2021, 21:07   Bijgewerkt: 8 februari 2021, 07:05

Er staan ook de komende dagen wedstrijden op het programma in Nederland en dat zorgt voor een lastige situatie bij de KNVB. De bond kan nu nog niet zeggen of de twee Eerste Divisie-duels van maandag en de KNVB Beker-duels van later in de midweek doorgang zullen vinden.

Dat geeft manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB aan bij De Telegraaf. Hij zegt tevens dat het nog wel even kan duren voordat de afgelaste wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht ingehaald wordt. "Als Ajax actief blijft in zowel de KNVB-beker als de Europa League, dan kan dat inderdaad een tijd duren", zegt Bluyssen. Mogelijk zou het dan pas eind april worden voordat Ajax - FC Utrecht gespeeld kan worden. Voor de andere drie duels die zondag niet doorgingen, kan waarschijnlijk al sneller een nieuwe datum worden gevonden.

Bluyssen legt tevens uit waarom Ajax - Utrecht zondag ondanks het feit dat het stadion een dak heeft, toch niet doorging. "De reden voor de afgelasting van de wedstrijden is dat het KNMI besloten heeft een Code Rood af te geven. We hebben met elkaar in het betaald voetbal afgesproken dat we bij Code Rood geen mensen de weg opsturen om naar een wedstrijd te gaan", aldus Bluyssen.

"De situatie is nu wel iets anders dan normaal, omdat er geen publiek bij de wedstrijden is. Maar ook nu zouden er nog mensen op pad moeten. Niet alleen de spelende teams zelf, maar ook beveiligingsmensen, de mensen van de tv-productie, de pers, etc. Het KNMI geeft niet voor niets Code Rood en ook deze mensen willen we niet in gevaar brengen. De KNVB draagt ook voor hen verantwoordelijkheid."

De KNVB kan nu nog niet aangeven of de Eerste Divisie-duels van maandag doorgaan of niet. Onder meer Jong Ajax - SC Cambuur staat maandag ingepland. Ook is het niet bekend of de kwartfinales van de KNVB Beker midweeks gespeeld kunnen worden. "We bekijken de situatie per speeldag. Als er in de loop van de week een verbetering van omstandigheden is, zou het zonde zijn als het hele programma eruit zou zijn gegooid."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen