Ziyech ziet Chelsea vanaf de bank weer winnen

7 februari 2021, 22:14

Chelsea heeft zondag hekkensluiter Sheffield United opzij geschoven. De uitwedstrijd werd met 1-2 gewonnen door het team van Thomas Tuchel. Gemakkelijk ging het mede door een eigen treffer van Antonio Rüdiger echter niet.

Sheffield is bezig aan een dramatisch seizoen en staat laatste. De afgelopen weken werd het blazoen met onder meer een zege bij Manchester United nog wel enigszins opgepoetst. Een stunt zat er vanavond echter niet in. Zoals onder Tuchel gebruikelijk had Chelsea ook vanavond veel balbezit. Het overwicht betaalde zich in de 43ste minuut uit toen Mason Mount overtuigend doel trof op aangeven van Timo Werner.

Chelsea kon de voorsprong niet uitbouwen omdat het zichzelf een slechte dienst bewees na rust. Antonio Rüdiger speelde de bal dramatisch terug op keeper Edouard Mendy en zag het speeltuig in het doel rollen: 1-1. De Duitser zorgde voor de eerste tegengoal onder het bewind van Tuchel in zijn vierde wedstrijd als trainer van de Londenaren.

Puntenverlies leverde die knullige eigen goal echter niet op. Enkele minuten na de 1-1 kreeg Chelsea een penalty toen keeper Aaron Ramsdale wild Werner onderuit veegde. Jorginho duwde de bal vanaf de penaltystip in de vrije hoek: 1-2. Chelsea trok de overwinning over de streep en boekte hij voor de derde keer op rij een zege in de Premier League. Voor Hakim Ziyech was er geen speeltijd weggelegd: hij bleef op de bank.