Invalbeurt Messi en wondergoal Trincao redden Barça bij Betis

7 februari 2021, 22:58

Het ging niet gemakkelijk, maar de zesde overwinning op rij in La Liga is een feit voor FC Barcelona. In het Estadio Benito Villamarín bij Real Betis kwam het snel op achterstand en gaf het in de tweede helft een voorsprong weg, maar werd er toch laat alsnog gewonnen: 2-3. Lionel Messi en Francisco Trincao bleken het wondermiddel dat Barcelona nodig had.

Met vijf overwinning in successie beleefde Barcelona een aardige opmars in La Liga. Omdat het in de beker ook goed ging en woensdag de eerste halve finale tegen Sevilla wacht, koos Koeman ervoor om Frenkie de Jong, Lionel Messi en Pedri op de bank te laten plaatsnemen in Sevilla. Lang duurde het echter niet totdat De Jong al moest invallen. Verdediger Ronald Aurajo liep al na tien minuten een enkelkwetsuur op en Koeman koos ervoor om De Jong in te brengen. Samuel Umtiti was ook een optie, maar Koeman heeft onvoldoende vertrouwen in hem.

De Jong kon niet voorkomen dat Betis na 38 minuten de leiding nam. De thuisploeg brak door met een counter en die leverde een goal op. Rechtsback Emerson stoomde op, legde Jordi Alba eenvoudig in de luren en zag zijn harde voorzet tegen de touwen worden gewerkt door spits Borja Iglesias. De spits werd geen strobreed in de weggelegd door Sergio Busquets en scoorde makkelijk.

Omdat het bij Barcelona niet liep moesten na De Jong ook Pedri en Messi worden ingebracht. Messi kwam in de 57ste minuut in het veld voor de slecht spelende Miralem Pjanic en had twee minuten nodig om de 1-1 te maken. De sterspeler kreeg de bal mee van Ousmane Dembélé en verraste Betis met een schot in de korte hoek: 1-1. Een prachtige goal van Messi, die er met zijn spel voor zorgde dat het weer ging lopen bij Barcelona. Tien minuten later was de ommekeer compleet toen het 1-2 werd. Messi stak Alba weg en die wilde Antoine Griezmann bedienen, maar zag verdediger Victor Ruíz de bal knullig in het eigen doel werken.

De wraak van de verdediger was echter zoet. Na een overtreding van Busquets op Nabil Fekir bracht laatstgenoemde de bal geweldig voor het doel. Omdat Busquets niet meesprong, kopte Ruíz de bal hard in het doel voor 2-2. Een nieuwe domper voor Barcelona, maar wederom kwam er een antwoord van de Catalanen. Invaller Francisco Trincao baarde opzien door het speeltuig drie minuten voor tijd op prachtige wijze in de verre hoek te sturen. Zijn geweldige knal, op Messi-achtige wijze, viel schitterend in de goal. Het was zijn eerste treffer voor Barcelona en een heel belangrijke: 2-3.

Weer een late ontspanning dus voor Barcelona en Koeman die de zesde overwinning op rij betekent. Barcelona staat vierde en heeft twee punten minder dan Sevilla en drie minder dan Real Madrid. Barcelona heeft nog wel een duel in te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen