Kritiek op Van der Sar: 'Hij zou zelfs aangeklaagd kunnen worden'

8 februari 2021, 07:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-directeur Edwin van der Sar zou als eindverantwoordelijke van een beursgenoteerde onderneming aangeklaagd kunnen worden voor het achterhouden van koersgevoelige informatie rondom de kwestie-Onana, zo stelt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. Dat de doelman uit Kameroen positief had getest op doping, was sinds half november bekend bij de Amsterdamse club.

Driessen zag Van der Sar zondag op Twitter een foto delen waarop te zien was dat de voormalig doelman in privé-kring 'een mooi rood wijntje' nipte. 'Alsof zich niets desastreus had voltrokken bij zijn voetbalbedrijf', doelt Driessen op de rampweek van Ajax. Want niet alleen werd Onana voor twaalf maanden geschorst, ook werd er geblunderd met de inschrijving van Sébastien Haller voor de Europa League.

Teammanager Jan Siemerink zou degene zijn die is vergeten om een vinkje achter de naam van Haller te zetten. De juridische afdeling, onder verantwoordelijkheid van huisjurist Ivo Trijbits, merkte de fout vervolgens niet op. Evenals Haller zal Onana niet in actie komen als Ajax over tien dagen in actie komt tegen Lille. De doelman mag een jaar niet keepen omdat hij betrapt werd op het gebruik van furosemide.

'De hele voetbalwereld schreeuwt moord en brand over de excessieve straf. Directeur Van der Sar voorop', schrijft Driesssen 'Hij tracht Onana's onschuld aan te tonen met een onbewijsbaar en tegelijk ongeloofwaardig klinkend verhaal. Een korte rondgang langs huisartsen leert dat het formaat van hoofdpijn- en Furosemidepillen niet te vergelijken valt en dat geen huisarts dit middel zou voorschrijven aan vrouwen na hun zwangerschap.'

Bij bewuste inname was Onana voor liefst vier jaar geschorst. Bij onbewuste inname twee jaar. Onana kreeg 'slechts' een jaar schorsing aan de broek. 'Omdat rekening is gehouden met de 'stomme vergissing' lijkt beroep aantekenen bij het CAS nauwelijks kans van slagen te hebben. Het zou ook getuigen van rechtsongelijkheid.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen