'Ten Hag stond vorige maand op het lijstje bij Chelsea'

8 februari 2021, 08:02

Erik ten Hag stond bij Chelsea op het lijstje met mogelijke kandidaten om Frank Lampard op te volgen, zo valt te lezen in de maandageditie van het Algemeen Dagblad. De Londense club nam eind januari afscheid van Lampard en stelde vervolgens niet de trainer van Ajax, maar Thomas Tuchel aan als nieuwe hoofdcoach.

Kortgeleden werd Ten Hag ook in verband gebracht met een overgang naar Borussia Mönchengladbach. Bild schreef dat de Ajax-trainer zelfs al een verkennend gesprek heeft gevoerd met Max Eberl, sportief directeur van de Duitse club. Het AD verwijst het gerucht uit Duitsland naar het rijk der fabelen. Ten Hag heeft wel degelijk ambities, maar voerde geen gesprek met BMG.

Ten Hag ligt nog tot de zomer van 2022 vast bij Ajax. Hij werd drie jaar geleden in Amsterdam aangesteld als opvolger van Marcel Keizer. Met Ten Hag aan het roer won Ajax tot nu een keer de landstitel, eenmaal de KNVB Beker en ook een keer de Johan Cruijf Schaal. Bovendien schopten het de Amsterdammers het in het seizoen 2018/19 tot de halve finale van de Champions League.

Na de rampweek met de blunder rond Sébastien Haller en de dopingschorsing van Andre Onana zal Ten Hag zich volgens de krant moeten bewijzen als troubleshooter. 'Europese giganten kennen hem al als tacticus, maar zullen zijn verrichtingen nu vooral volgen om in te kunnen schatten of hij in staat is ook crisissituaties te bezweren', schrijft de krant.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen