'Brute data' De Jong maken indruk: 'Alsof het niets is'

8 februari 2021, 09:06   Bijgewerkt: 8 februari 2021, 09:12

Ronald Koeman wilde hem eigenlijk rust geven, maar door een blessure Ronald Araújo speelde Frenkie de Jong toch bijna een volledige wedstrijd tegen Real Betis. In Estadio Benito Villamarín maakte de Nederlandse speler van FC Barcelona zoals wel vaker de laatste tijd veel indruk. Ditmaal niet als middenvelder, maar als centrumverdediger.

Statistiekbureau Opta zag De Jong geen enkele foute pass geven. Van de 81 passes die hij verstuurde, kwam iedere pass aan bij een teamgenoot. Daarmee is De Jong de eerste invaller sinds het seizoen 2005/2006 die zo'n hoog aantal succesvolle passes geeft in combinatie met een honderdprocentscore.

Inclusief blessuretijd speelde De Jong zo'n tachtig minuten mee tegen Real Betis. Eerst als centrumverdediger, na de invalbeurt van Samuel Umtiti in de slotfase als middenvelder. 'Frenkie de Jong blijft laten zien dat hij als een van de belangrijkste spelers van het Barcelona van Koeman moet worden beschouwd', zo schrijft Marca.

De Spaanse sportkrant is onder de indruk van de 'brute data' van De Jong. 'Al zijn passes kwamen aan. Ondanks dat hij een groot deel van de wedstrijden in het centrum speelde en niet al te veel risico hoefde te nemen, houdt hij niet op met aandacht trekken. 81-0, alsof het niets is.'

Lees ookKoeman bespreekt invalbeurt De Jong en roemt Messi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen