Blind hoopt op lagere straf Onana en kijkt uit naar 'PSV'

8 februari 2021, 18:38

Daley Blind bevond zich met Ajax afgelopen week in het oog van de storm. De Amsterdammers hoorden van het aanstaande vertrek van Brian Brobbey, merkten vervolgens dat Sébastien Haller niet ingeschreven is voor de Europa League en als klap op de vuurpijl kwam het nieuws dat Andre Onana een jaar geschorst is. "Zo gebeurt er altijd wat bij Ajax."

Blind schrok net als zijn ploeggenoten van de straf voor de Kameroense keeper die de dopingreglementen heeft geschonden. "Het kwam ook voor ons uit het niets", zegt Blind tegen de NOS. Hij hoopt dat de straf nog lager zal uitpakken. "Natuurlijk is het in het begin lastig. Voor de club en voor hem zelf natuurlijk. Ik hoop dat de schade uiteindelijk misschien nog lager uitvalt."

Wat bij Blind en zijn ploeggenoten ook rauw op het dak viel, was het ontbreken van Haller in de Europa League. "Dat is een aderlating voor ons", vindt Blind. "We moeten maar zeggen dat het kan gebeuren. We moeten ons als selectie zijnde niet teveel mee bezig zijn. We moeten de rug rechten en het gewoon laten zien op het veld", stelt de verdediger. Ajax speelt volgende week de eerste wedstrijd tegen Lille.

Voor het zover is, speelt Ajax woensdag de kraker tegen PSV in de KNVB Beker. Onlangs speelden die teams met 2-2 gelijk in de Johan Cruijff ArenA. Ajax poetste in die wedstrijd een 0-2 achterstand weg. "Ik denk dat wij na dat eerste half uur de wedstrijd gedomineerd hadden. Met dat gevoel willen we de wedstrijd weer ingaan. We zullen gewoon heel veel strijd moeten leveren. Dit blijven gewoon wel altijd wedstrijden op zich. Het is ook nog bekervoetbal. Dat geeft ook weer een andere dimensie eraan. Maar laat duidelijk zijn dat wij gewoon op ons best moeten zijn willen we winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen