Excelsior wil stunten in beker: "Club is wat in slaap gesukkeld"

8 februari 2021 – De succesvolle bekercampagne komt als geroepen bij Excelsior, dat in de Eerste Divisie moeizaam blijft draaien maar dat wel goed presteert in de beker. In de kwartfinale spelen de Rotterdammers dinsdag tegen Vitesse. Ondanks het moeizame seizoen heeft Marinus Dijkhuizen vertrouwen.

Excelsior wil stunten in beker: "Club is wat in slaap gesukkeld"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Excelsior staat tiende in de Eerste Divisie en hoopt zich nog te plaatsen voor de play-offs. "De club is de laatste jaren wat in slaap gesukkeld", zegt Dijkhuizen tegen RTV Rijnmond. Het probleem blijft dat de ploeg veel tegengoals krijgt. "We krijgen te makkelijk goals tegen. Het is een probleem dat al jaren bestaat, veel met dezelfde jongens. Dus daar is het qua mentale weerbaarheid ook lastig. Zij hebben soms ook het gevoel bij een tegengoal van: daar gaan we weer, dat is al zo vaak gebeurd. Soms komt dat zomaar bovendrijven. Dus in die zin is de selectie niet in balans nee."

Volgens Dijkhuizen is het echter niet alleen een probleem in de achterhoede. "Als je niet een aantal jongens hebt die er bovenuit steken, is je hiërarchie ook wat moeilijker in de groep. Dan wordt er wat minder geaccepteerd van elkaar", vertelt Dijkhuizen, die erkent zelf ook verantwoordelijk te zijn voor het mindere seizoen. Hij beseft dat de beker een mooie uitweg kan zijn.

"De competitie is het belangrijkste, omdat je de play-offs wilt halen. Maar dat wordt een hele strijd, gezien waar we staan", vertelt Dijkhuizen. "Ik heb het bekertoernooi ook wel heel belangrijk gemaakt, zoals ik altijd wel doe. Niet met je tweede keeper of andere wissels gaan spelen, gewoon de sterkst mogelijke basis. Want we kunnen van best veel ploegen winnen, alleen niet constant. We hebben zeker een goede kans tegen Vitesse. Dat gevoel heb ik zelf heel erg, maar de jongens gelukkig ook."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd