Makaay: Weghorst niet vergelijken met Lewandowski en Haaland

8 februari 2021, 19:41

Ook dit seizoen loopt het als een trein bij Wout Weghorst. De spits van VfL Wolfsburg staat al op veertien doelpunten en zijn werkgever bezet mede door die treffers nu de derde plaats in de Bundesliga. Roy Makaay is lovend over zijn landgenoot, maar wil hem niet vergelijk met Robert Lewandowski en Erling Haaland.

"Als je naar de cijfers kijkt doet hij het prima. En Wolfsburg staat nu op de derde plaats, dat is natuurlijk ook dankzij hem", vertelt de voormalig goaltjesdief van Bayern München aan ESPN. Toch is het zo dat Lewandowski en Haaland volgens Makaay van veel hoger niveau zijn. "Dat is allebei buitencategorie. Het zou voor Weghorst leuk zijn, maar daar wordt hij zeker niet mee vergeleken. Mocht Lewandowski weg gaan bij Bayern, dan denk ik ook niet dat ze bij Weghorst uitkomen. Dan zullen ze eerder Haaland proberen binnen te hengelen."

Het is natuurlijk wel de vraag waar het plafond van Weghorst ligt, nu hij het ook bij Wolfsburg keer op keer laat zien. "Hij doet het natuurlijk fantastisch bij Wolfsburg. Maar bij de clubs daarboven spelen vaak al spitsen van de buitencategorie. Hij komt daar achter. Zover ik weet heeft de top-3 van Nederland zich ook nooit gemeld voor Weghorst. Dat is niet voor niets. Neemt niet weg dat het het buitengewoon knap is wat hij nu doet."

De 28-jarige Weghorst scoorde vorig seizoen zestien keer in de Bundesliga, het jaar daarvoor zeventien keer. Die aantallen moet hij dit seizoen normaliter kunnen verbeteren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen