"Een pilletje genomen van zijn vrouw, lik mijn reet man"

8 februari 2021, 20:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De verklaring van Andre Onana heeft voor gelach gezorgd bij Barry van Galen en Piet Keur. De voormalig spelers van AZ zijn zeer verbaasd over de gang van zaken bij Ajax en geloven niet in het verhaal van de keeper. Zij denken dat Onana bewust doping heeft gebruikt.

De keeper werd positief getest op het gebruik van furosemide. "Ik heb een pilletje genomen van mijn vrouw. Lik mijn reet man", vertelt keur aan NH Sport. "Je verdient miljoenen, het is gewoon gelul. Het is een maskeringsmiddel voor iets wat hij gedaan heeft." De zestigjarige Keur speelde tijdens zijn actieve carrière voor onder meer FC Twente, Feyenoord en AZ.

Ook Van Galen ziet het verhaal van Onana als ongeloofwaardig. De voormalig smaakmaker gelooft dan ook niet in het verhaal van de keeper, die zei hij dat per ongeluk het medicijn uit het verkeerde doosje pakte. "Als ze gepakt worden dan komen ze met een uitleg die helemaal nergens op slaat. Je weet heus wel wat je pakt. Op die doosjes staan allemaal kleuren en je hebt ze in verschillende maten. Dat zie je zo", stelt Van Galen.

De voormalig middenvelder is niet alleen kritisch op Onana, maar ook op het spel van AZ dat zaterdag met 0-1 van FC Emmen won. "Het wordt met de week slechter. Ik weet niet wie de wissels bepaalt, maar het ik heb het idee dat  Stengs en Boadu niet gewisseld mogen worden", aldus Van Galen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen