Excelsior rekent op doorgaan van bekerduel: "Positief"

8 februari 2021, 20:39   Bijgewerkt: 8 februari 2021, 21:56

De bekerwedstrijd tussen NEC en VVV-Venlo van woensdag is afgelast, maar de andere drie duels gaan vooralsnog wel door. Dat geldt dus ook voor Excelsior tegen Vitesse van dinsdagavond. De selectie van de Rotterdammers trainde maandag 'gewoon' op het veld. Er worden dan ook geen problemen meer verwacht, zegt directeur Ferry de Haan.

Dinsdagochtend gaat een bedrijf met sneeuwschuivers het veld sneeuwvrij maken, zegt De Haan. "Vooralsnog gaat die wedstrijd gewoon door", zegt de oud-voetballer tegen het Algemeen Dagblad. "Wij moeten een schoon veld opleveren. Als het aan ons ligt, gebeurt dat. Het enige dat er kan gebeuren is dat de KNVB iets anders uit de hoge hoed tovert."

De Haan heeft aan de KNVB en Vitesse laten weten dat het gaat lukken om het veld in goede staat te prepareren. "Het verschil met de wedstrijden die de afgelopen dagen zijn afgelast, is de bereikbaarheid. Zondag was het code rood en was het een hels karwei voor die clubs om op de bestemming te komen. Nu worden er minder problemen verwacht."

Dat er maandag al werd getraind door de selectie van Excelsior, is een goed teken te noemen. De spelers hadden het veld zelf speelklaar gemaakt door sneeuw weg te halen. "Zo konden we een groot positiespel doen", zegt De Haan. Hij voorziet dan ook geen problemen meer voor dinsdag. "Alleen als er dauw op het veld ligt, en dat bevriest, kan dat voor problemen zorgen. Maar het ziet er allemaal positief uit."

Lees ook: Excelsior wil stunten in beker: "Club is wat in slaap gesukkeld"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen