Matthäus: "Klinsmann heeft gelijk"

14 juli 2006, 11:24

Half Duitsland is nog altijd met stomheid geslagen door het besluit van Jürgen Klinsmann om zijn functie als bondscoach neer te leggen, maar WK-legende Lothar Matthäus niet. De oefenmeester, die momenteel samen met Giovanni Trappatoni aan de slag is bij Red Bull Salzburg, denkt dat Klinsmann de juiste beslissing genomen heeft.

"Zijn besluit heeft mijn zeker niet verrast", zegt Matthäus in het Duitse sportblad Kicker. "Jürgen is een intelligente man. Hij weet zelf ook wel dat de beleving, het enthousiasme en de prestaties van het Duitse team tijdens het afgelopen WK amper te evenaren zijn. Tijdens EK-kwalificatiewedstrijden zal het een heel ander verhaal worden", denkt de 45-jarige Matthäus.

Matthäus staat zelf aan de vooravond van zijn eerste seizoen bij Red Bull Salzburg, de ambitieuze en ploeg van energiedrank-miljonair Dieter Mateschitz. Deze ploeg wil binnen enkele jaren zowel in het binnen- als buitenland aan de weg timmeren. "Ons eerste doel is de landstitel, maar we willen ook Europees iets neerzetten. Om dat te bereiken moeten we in de voorronde van de Champions League winnen van FC Zürich", legt Matthäus uit. 

De ploeg haalde met onder meer PSV-aanvaller Johan Vonlanthen en de Kroatische middenvelder Niko Kovac enkele bekende namen in huis. "Het potentieel is er. Het is nu aan ons om hier een compact team van te smeden", aldus de Duitser.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen