Lanzaat op proef bij NAC Breda

14 juli 2006, 11:47

In zijn zoektocht naar een linksback is NAC Breda-trainer Ernie Brandts (foto) gestuit op Quido Lanzaat. De 26-jarige verdediger krijgt door middel van een proefperiode de kans om de technische staf van NAC te overtuigen van zijn kwaliteiten. 

NAC Breda kent voor de positie links in de defensie grote personele problemen. Tijdens het laatste oefenduel speelde middenvelder Sander van Gessel noodgedwongen linksback. Brandts beseft zich dat dit geen ideale oplossing was, maar hij heeft weinig keus. "Zeg maar wie ik er anders moet neerzetten? Heb jij een idee? Ronnie Stam? Ja, dat kan, maar Ronnie is van origine natuurlijk een middenvelder. Maar goed, we zijn nog aan het rondkijken, mogelijk dat de oplossing zich nog aandient", zei hij op de website van NAC Breda.

Lanzaat moet Brandts mogelijk weer meer mogelijkheden geven aan de linkerkant. De linksback vertrok medio 2000 bij Ajax en begon aan een avontuur in Duitsland. Dat liep echter, mede dankzij een schorsing wegens dopinggebruik, uit op een teleurstelling. Alleen bij Alemannia Aachen was hij twee seizoenen lang een vaste waarde, maar bij Borussia Mönchengladbach en TSV 1860 München zat hij vooral op de bank.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen