Kruys: "Ga Sneijder adviseren over zaken bij FC Den Bosch"

9 februari 2021, 08:56

Gert Kruys gaat Wesley Sneijder adviseren rondom het aanstaande project 'FC Den Bosch'. De voormalig trainer van FC Utrecht, die momenteel aan zijn eerste en tevens laatste jaar bij DHSC bezig is, heeft een goede relatie met de recordinternational en gaat dus een kleine rol van betekenis spelen op de achtergrond.

"De contacten met Wesley zijn zó goed dat ik hem ook over zaken bij FC Den Bosch ga adviseren", vertelt Kruys tegenover het Algemeen Dagblad. "Sterker, een paar weken geleden vroeg hij of ik het trainerschap bij FC Den Bosch zou willen overwegen. Ik heb er ooit gewerkt, ben kampioen geworden en het leek me best leuk om terug te keren, maar het is niet te combineren. Ik vond het alleen wel mooi dat Wesley mij vroeg en dat ik één van de belangrijkste kandidaten was."

De club ging uiteindelijk voor Jack de Gier, die een aanstelling kreeg voor de rest van dit seizoen. Toen al werd bekend dat Sneijder de voorkeur heeft voor Kruys, maar omdat alle plannen nog zo precair waren, wilde de club niet voorbarig handelen en gaf het Sneijder uiteindelijk geen stem in het proces om een nieuwe trainer aan te stellen. Dat zou in de zomer natuurlijk anders kunnen zijn, als een en ander geconcretiseerd is. 

Lees ookPlannen Sneijder met FC Den Bosch nemen serieuze vormen aan

Toch rept Kruys met geen woord over FC Den Bosch als hij vertelt waarom hij al na één seizoen vertrekt bij amateurclub DHSC. "Het feit dat ik ambassadeur van FC Utrecht en analist bij RTV Utrecht ben én mijn eigen voetbalschool run, maakt het in de praktijk lastig een club te trainen. Ik ben zeer ambitieus. Dat vergt veel van spelers, die vinden dat soms lastig. Maar ik verg ook veel van mezelf. Daarom heb ik besloten om volgend seizoen even niet op het veld te staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen