Spoorboekje: Ajax en PSV spelen bekerkraker, Barça naar Sevilla

10 februari 2021, 07:00   Bijgewerkt: 9 februari 2021, 23:51

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 10 februari.

Wedstrijden

Ajax – PSV (21.00 uur)

Ajax zat afgelopen week in de hoek waar de klappen vallen. Sébastien Haller werd niet ingeschreven voor de Europa League, Andre Onana werd geschorst, maar de eerste wedstrijd na die onrust moet nog gespeeld worden. PSV kan de Amsterdammers een keiharde volgende tik uitdelen door ze uit te schakelen in de KNVB Beker, maar de ploeg van Roger Schmidt verkeert nou ook niet bepaald in topvorm. 

Genk – Sint-Truiden (18.00 uur)

Slechts een paar maanden is John van den Brom werkzaam bij RC Genk, maar zijn toekomst als oefenmeester hangt mogelijk al af van de wedstrijd in de Belgische beker tegen Sint-Truiden. De enorm slechte reeks in de Jupiler Pro League komt de Nederlander op heel veel kritiek te staan. Een slecht resultaat in de beker kan daar momenteel absoluut niet bij. Komt het nog goed met Van den Brom? 

Sevilla – FC Barcelona (21.00 uur)

Het leven van Ronald Koeman als manager van FC Barcelona lacht hem opeens toe. Een fraaie zege reeks in La Liga brengt hem langzaam maar zeker terug in de titelstrijd en in de Copa del Rey is de halve finale – zij het moeizaam – bereikt. Maar met duels met Sevilla en over een week Paris Saint-Germain in de Champions League aangebroken, wachten wel serieuze tests voor de Catalanen. Waar staan ze daadwerkelijk? 

Everton – Tottenham Hotspur (21.15 uur)

In de Premier League gaat het allesbehalve soepel voor het Tottenham Hotspur van José Mourinho, maar in de nationale- en Europese bekertoernooien maakt de club een goede indruk. Het zijn de enige wegen naar prijzen, nu de Premier League-titel uit zicht is. Een zege op rivaal en concurrent in de competitie Everton is dan echter wel noodzakelijk om verder te gaan in de FA Cup.

Voetbal op tv

18.30 uur: Swansea City – Manchester City, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de FA Cup

20.30 uur: Leicester City – Brighton & Hove Albion, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de FA Cup

21.00 uur: Ajax – PSV, ESPN, live verslag van het duel in de KNVB Beker

21.15 uur: Everton – Tottenham Hotspur, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de FA Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen