Koeman trots op mentaliteit van FC Barcelona in moeilijk seizoen

9 februari 2021, 14:24

Ronald Koeman kent niet bepaald het meest gemakkelijke jaar als coach van FC Barcelona. De Nederlander is bezig aan een grote schoonmaak, maar kreeg al diverse tegenslagen te verduren. De soap afgelopen zomer rondom Lionel Messi en diens contract dat recent op straat kwam te liggen, talloze blessures, financiële problemen en diverse andere brandjes die hij moest blussen. Dat desondanks alles momenteel goed gaat, dankt hij aan de spelers. "De spelersgroep geef ik momenteel een tien. De mentale weerbaarheid is hoog."

Dat zei Koeman in de Spaanse media voorafgaand aan de halve finale in de Copa del Rey – waarin Ronald Araújo. "Je moet eerlijk zijn, we missen veel belangrijke spelers, maar de huidige groep doet het erg goed. We rechten onze rug, ook als we in de problemen komen."

Daarin ligt mede een rol weggelegd voor Frenkie de Jong, die de laatste tijd als aanvallende middenvelder veel waarde heeft, maar afgelopen weekend moest opdraven als centrale verdediger. Door de vele blessures overweegt Koeman dat ook tegen Sevilla te doen. "Maar dan missen we wel iets op het middenveld. Het hangt van het tactische plan af of we dat ook daadwerkelijk doen." Het alternatief naast Clement Lenglet is Samuel Umtiti, die tegen Granada dramatisch speelde en voor twee tegengoals verantwoordelijk was.

"Fysiek gezien kan Samuel spelen, al nemen we gezien zijn blessurehistorie geen risico met hem. Ik vind dat hij ook zijn kwaliteiten heeft laten zien in de laatste duels die hij speelde", beschermde Koeman de Franse verdediger. Ook voor Óscar Mingueza - officieel nog spelers van de B-ploeg - had hij mooie woorden. "Hij heeft zich enorm ontwikkeld de laatste maanden. Ik zou hem ook tegen PSG durven op te stellen, ja." Die wedstrijd zal Dest in elk geval ook halen – verwacht Koeman. Over de inzetbaarheid van Araújo tegen PSG kon hij nog niets zeggen.

Lees ookMessi op Spaanse voorpagina's na 'provocatie' vanuit Parijs

"Sevilla heeft een fysiek sterke ploeg, die goed georganiseerd is door Julen Lopetegui. Daarom staan ze in de halve finale. We moeten aan de bal goed zijn om om te kunnen gaan met hun druk", waarschuwde Koeman, die wel blij was om met een uitwedstrijd te beginnen. "Ik speel het liefst altijd eerst uit en dan thuis." Tegen PSG in de Champions League spelen de Catalanen overigens wel eerst in Camp Nou.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen