Ajax stalt miskoop Bandé voor anderhalf jaar in Kroatië

9 februari 2021, 16:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax neemt tijdelijk afscheid van Hassane Bandé. De 22-jarige aanvaller uit Burkina Faso wordt voor anderhalf jaar verhuurd aan de Kroatische club NK Istra 1961. Het afscheid is mogelijk definitief, daar in de huurovereenkomst een optie tot koop is opgenomen.

Ajax nam Bandé in de zomer van 2018 voor 8,5 miljoen euro over van KV Mechelen. Mede door een zware blessure speelde de aanvaller uit Burkina Faso geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht van Ajax. Bandé werd een jaar geleden voor anderhalf seizoen bij het Zwitserse FC Thun gestald, maar keerde in oktober al terug in Amsterdam.

Bandé speelde in Amsterdam geen enkele wedstrijd in het eerste elftal, maar wel acht namens Jong Ajax in de Eerste Divisie. Zijn laatste wedstrijd in het beloftenteam speelde hij op 21 december tegen Telstar. Bij zijn allereerste basisplaats kreeg hij vlak na rust een rode kaart.

Neemt NK Istra niet over van Ajax, dan keert Bandé in de zomer van 2022 terug bij Ajax. De aanvaller ligt nog tot medio 2023 vast in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen