'Sneijder heeft concurrentie uit VS bij overname FC Den Bosch'

9 februari 2021, 16:53   Bijgewerkt: 9 februari 2021, 19:48

Wesley Sneijder heeft concurrentie uit de Verenigde Staten bij zijn plannen om FC Den Bosch over te nemen, zo schrijft het Brabants Dagblad dinsdagmiddag. Pacific Media Group (PMG) wil de huidige nummer negentien van de Eerste Divisie ook kopen. Het plan dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft ingediend zou concreter zijn dan dat van de groep-Sneijder en de andere geïnteresseerde partijen.

Samen met horecaondernemer en vriend Ebert Dollevoet is Sneijder in gesprek met FC Den Bosch over een overname. De oud-international en zijn partners hebben een voorstel gedaan om de Brabantse club schuldenvrij voor een symbolisch bedrag van 1 euro over te nemen. Het Amerikaanse PMG zou zo'n anderhalf miljoen euro willen neertellen. De investeringsmaatschappij heeft ook al het Belgische KV Oostende, het Franse AS Nancy, het Zwitserse FC Thun en het Engelse Barnsley FC in handen.

Naast de groep-Sneijder en PMG zouden nog twee partijen interesse hebben in het kopen van het noodlijdende FC Den Bosch. Een van de twee kandidaten zou gelieerd zijn aan voormalig financier Kakhi Jordania. Het door de Amerikaanse investeringsmaatschappij ingediende plan is het meest concreet en derhalve het meest kansrijk zijn, zo melden bronnen rond de club.

Sneijder en Dollevoet hebben inmiddels hun overnameplannen gepresenteerd aan FC Den Bosch en de aandeelhouders, maar willen over de inhoud weinig loslaten. Wel is duidelijk dat Sneijder de technische baas en Dollevoet de commerciële baas moet worden. "Dat kan ik wel bevestigen. En dat er binnen een week duidelijkheid moet zijn. Want we willen wel weten waar we aan toe zijn", aldus Dollevoet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen