Kompany ziet BeNeLiga wel zitten: "Hoe eerder, hoe beter"

9 februari 2021, 21:25

Vincent Kompany ziet een BeNeLiga wel zitten. Als het aan de trainer van RSC Anderlecht ligt, komt de fusiecompetitie er zo snel mogelijk. Het samensmelten van de Nederlandse en Belgische competitie is volgens Kompany de manier om de aansluiting bij de Europese top te hervinden.

Kompany was maandag te gast bij het programma La Tribune van RTBF en sprak daar over onder meer de BeNeLiga. "Hoe eerder de competitie er is, hoe beter", zei hij. "We moeten onze markt uitbreiden, want de grote Europese clubs zonderen zich ook steeds meer af. We hebben spelers met kwaliteiten de kans geven om te groeien en talent iets bieden om ze langer te kunnen houden. Tegelijkertijd zullen we ook een manier moeten vinden om solidair te zijn met de kleinere clubs."

Gesprekken over een BeNeLiga zijn al langere tijd gaande. Ruud Gullit toonde zich onlangs ook voorstander van de fusiecompetitie. 'Dan komen ze (de Nederlandse clubs, red.) in aanraking met de Belgische manier van voetbal. Ook zij kunnen voetballen, maar het accent ligt iets meer op kracht, fysiek en verdedigend spel. Daartegen moet je je als Nederlandse club wapenen, wat automatisch zorgt voor meer weerstand, waar je vervolgens je voordeel mee kan doen als je uitkomt in de Europese bekertoernooien', schreef hij in zijn column in De Telegraaf.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen