Tagliafico speelt komende tijd met bril: "Het staat mij niet goed"

9 februari 2021, 21:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nicolás Tagliafico zal ter bescherming van zijn oog de komende periode een sportbril dragen tijdens trainingen en wedstrijden. De Argentijnse linksback liep anderhalve week geleden tegen Willem II een oogblessure op en moest een aantal dagen later de wedstrijd tegen AZ aan zich voorbij laten gaan. Tegen PSV maakt Tagliafico woensdag vermoedelijk zijn rentree.

De afgelopen week trainde Tagliafico voor het eerst met de sportbril. "Het staat mij niet echt goed, maar ik hoef er niet knapper van te worden. Het moet bescherming geven", zegt hij tegen het clubkanaal van Ajax. De oogblessure van de vleugelverdediger herstelt goed. "Mijn zicht is perfect. Ik moet alleen nog voorzichtig zijn en mijn oog beschermen. Het is aan mij de taak om te wennen aan die bril. Ik moet 'm waarschijnlijk nog een paar weken dragen."

Ajax kreeg vorige week twee dompers te verwerken. Sébastien Haller werd niet ingeschreven voor de Europa League en Andre Onana werd vanwege een dopingovertreding een jaar geschorst. "Het waren harde klappen", erkent Tagliafico. "Maar wij zullen sterk zijn en dichter naar elkaar toegroeien. We weten dat we een sterk team zijn, met sterke spelers. Alleen zal een aantal van hen helaas niet kunnen spelen. Er staan altijd anderen klaar om het gat op te vullen."

Haller zal Ajax niet in de Europa League kunnen helpen, maar wel in de Eredivisie en de KNVB Beker. "We moeten ervoor zorgen dat hij zich belangrijk voelt voor het team. We moeten ons best doen voor hem, meer kunnen we niet doen", aldus Tagliafico die het opneemt voor Onana. "Het is een jongen met een grote persoonlijkheid. Hij zal strijden tot het gaatje om te bewijzen dat het slechts om een vergissing ging en dat ze de straf moeten verlagen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen