Vitesse bekert ternauwernood door na late treffer Openda

9 februari 2021, 22:03   Bijgewerkt: 9 februari 2021, 23:23

Vitesse heeft dinsdagavond de halve finales van de KNVB Beker bereikt. De Arnhemmers hadden op bezoek bij Excelsior veel moeite om doelman Alessandro Damen te verslaan, maar in blessuretijd moest de goalie van de Rotterdammers toch capituleren. Loïs Openda was in extremis verantwoordelijk voor de verdiende 0-1.

Oussama Tannane keerde aan de zijde van Vitesse terug in de basis. De smaakmaker was lange tijd een twijfelgeval, maar bleek fit genoeg om in Rotterdam aan de aftrap te verschijnen. Daarnaast had trainer Thomas Letsch ook basisplaatsen voor Million Manhoef en Armando Broja, die afgelopen zaterdag in Heerenveen nog op de bank zaten. Excelsior begon op het eigen kunstgrasveld net als de tegenstander in een 532-systeem. Elías Már Ómarsson en Joël Zwarts hadden de taak om voorin voor gevaar te zorgen.

Excelsior liet zich zo nu en dan zien op de helft van zijn bezoekers. Daar was het elftal van Marinus Dijkhuizen slordig. Onder meer Mats Wieffer, Zwarts en Siebe Horemans kregen de kans om gevaar te stichten, maar slaagden er niet in om Remko Pasveer serieus aan het werk te zetten. Aan de overkant deelde Vitesse vervolgens een serieuze waarschuwing uit. Opnieuw was Broja de hoofdrolspeler en dit keer liet hij Damen wel kansloos. De spits had echter de pech dat zijn pegel via de binnenkant van de paal terug het veld in vloog.

In de tweede helft was Vitesse meteen dicht bij de 0-1. Een hoekschop werd via meerdere hoofden richting de verre hoek gestuurd. Daar was Luigi Bruins aanwezig om de bal namens Excelsior weg te halen. Het spel werd daarna wat onvriendelijker en vooral de gastheer had veel overtredingen nodig om de Arnhemmers af te stoppen. Reuven Niemeijer kreeg namens Excelsior nog een uitstekende kans op de openingstreffer, maar hij stuitte op Pasveer. De grensrechter had zijn vlag echter ook al omhoog gestoken vanwege buitenspel.

De slotfase was eenrichtingsverkeer in Kralingen. De bezoekers wilden ten koste van alles een verlenging voorkomen en kregen daar uitstekende mogelijkheden voor. Damen bleek een grote sta-in-de-weg voor het team van Letsch. Openda stuitte tot twee keer toe op de goalie, die ook redding bracht op kopballen van Broja en Jacob Rasmussen. Excelsior rekende daarmee min of meer al op een verlenging, maar kwam bedrogen uit. In blessuretijd was het Openda, die na een fraaie voorzet van Maxmilian Wittek knap raak schoot met zijn linker: 0-1.

Opstellingen en beoordelingen*:

Excelsior: Alessandro Damen 7.5; Siebe Horemans 6.5, Abdallah Aberkane 6 (90. Thomas Verhaar -), Mats Wieffer 6.5, Hervé Matthys 6, Brandon Ormonde-Ottewill 6; Julian Baas 6.5 (90. Ahmad Mendes Moreira -), Reuven Niemeijer 6, Luigi Bruins 6; Elías Már Ómarsson 5.5, Joël Zwarts 5.5.

Vitesse: Remko Pasveer 6; Million Manhoef 6, Danilho Doekhi 6.5, Jacob Rasmussen 6, Riechedly Bazoer 6.5, Maxmilian Wittek 6.5; Thomas Bruns 6 (31. Daan Huisman 6.5), Patrick Vroegh 6.5, Oussama Tannane 6.5; Armando Broja 6, Loïs Openda 7.

Man of the Match: Alessandro Damen

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen