Memphis leidt met openingsdoelpunt overtuigende zege in

9 februari 2021, 23:17

Olympique Lyon heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende ronde van de Coupe de France. Memphis Depay was voor de tweede keer in vier dagen tijd trefzeker voor Les Gones. Met het openingsdoelpunt leidde de Nederlandse aanvaller de 5-1 zege tegen AC Ajaccio in.

Memphis beëindigde afgelopen weekend zijn doelpuntendroogte door twee keer te scoren tegen RC Strasbourg (3-0). Tegen Ajaccio krikte hij zijn seizoenstotaal op naar veertien goals door na tien minuten de score te openen. Memphis werd weggestoken door Islam Slimani en rondde overtuigend af.

Het betekende de inleiding voor een eenvoudige avond voor Lyon. Nog voor rust prikte de nummer twee van de Franse competitie er drie bij tegen Ajaccio, dat in de Ligue 2 de tiende plaats bezet. Eerst verdubbelde Slimani de marge, vervolgens deden ook Maxwel Cornet en Rayan Cherki een duit in het zakje.

Lyon deed het in de tweede helft rustiger aan, maar liep tien minuten voor tijd wel uit naar 5-0. Uit een zelf versierde strafschop vergrootte Houssem Aouar de voorsprong. Ook de bezoekers kregen in de slotfase een penalty. Vanaf de strafschopstip maakte Ryad Nouri de eretreffer namens Ajaccio.