'Juventus, Fiorentina en Lazio naar Serie B'

14 juli 2006, 12:02

De toonaangevende Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport denkt te weten welke straffen het Italiaanse sporttribunaal vanavond uit zal delen. De krant weet te melden dat Juventus, Fiorentina en Lazio terug worden gezet naar de Serie B, waarbij de drie ploegen het nieuwe seizoen ook nog eens zullen beginnen met een forse puntenaftrek. AC Milan mag in de Serie A blijven, maar krijgt naast een puntenaftrek ook een startverbod voor de Champions League.

De Italiaanse tribunaal heeft inmiddels bevestigd dat het vanavond, om 19.00 uur om precies te zijn, haar uitspraak zal doen. Als het doorgaans zeer goed geïnformeerde Gazzetta gelijk krijgt, dan worden de volgende straffen uitgedeeld:

Juventus: degradatie naar Serie B, waarin het zal starten met 20 strafpunten. Geen deelname aan Europees voetbal.

Lazio: degradatie naar Serie B, waarin het zal starten met vijf tot tien strafpunten. Geen deelname aan Europees voetbal.

Fiorentina: degradatie naar Serie B, waarin het zal starten met vijf tot tien strafpunten. Geen deelname aan Europees voetbal. 

AC Milan: handhaving in Serie A, waarin het zal starten met tien strafpunten. Geen deelname aan Europees voetbal.

Juventus (kampioen), AC Milan (tweede), Fiorentina (vierde) en Lazio (zesde) kwalificeerden zich dit seizoen allen voor Europees voetbal. Wie de opengevallen plaatsen in de Champions League en de UEFA Cup in zal nemen, is voorlopig onduidelijk. Wie aangewezen zal worden als kampioen van het seizoen 2005/2006, is eveneens nog niet helder. 

Het oordeel zal niet, zoals Italiaanse media eerder meldden, live op televisie te volgen zijn. Alleen de betrokken partijen wonen de uitspraak, die gedaan zal worden in een hotel in de Italiaanse hoofdstad Rome, bij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen