'Onana had gebruik pilletje bij staf moeten melden'

10 februari 2021, 07:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

André Onana mag de komende twaalf maanden niet in actie komen wegens het gebruik van een verboden middel. De doelman van Ajax slikte een plaspil van zijn vrouw, die het verboden middel furosemide bevatte. De dopingautoriteit was onverbiddelijk en zette de doelman een jaar aan de kant. Maar Onana bleek nóg een fout te hebben gemaakt.

Uit onderzoek van De Volkskrant blijkt namelijk dat Ajax zijn spelers verbiedt om medicijnen te gebruiken zonder daarover te overleggen met de medische staf. Eventueel kan de clubdokter een bezoek aan het thuisadres van Ajax-spelers brengen om mee te kijken of het middel juist is. Onana omzeilde die procedure en slikte de pil, naar eigen zeggen omdat hij hoofdpijn had en een paracetamol dacht te nemen.

Dat kwam hem op een flinke straf te staan. Ajax wil daar niet mee akkoord gaan en stapt naar sporttribunaal CAS. De Amsterdammers gaan in hun verweer wijzen op een strafzaak rond Michael Bresciani. De wielrenner werd in 2018 eveneens betrapt op het verboden middel, maar de autoriteiten geloofden dat hij een fout had gemaakt. Bresciani maakte dezelfde fout als Onana en stond slechts twee maanden aan de kant. In de wielrennerij is vier jaar een gangbare straf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen