Weinig minuten, maar complimenten voor Til

10 februari 2021 – Guus Til verkaste afgelopen zomer op huurbasis naar het Duitse Freiburg. In de Bundesliga hoopte de middenvelder zijn carrière nieuw leven in te blazen na een mislukt eerste seizoen bij Spartak Moskou, maar dat verloopt tot dusverre uiterst teleurstellend. 

Weinig minuten, maar complimenten voor Til

Til kwam dit seizoen pas negentien minuten in actie en wordt door de trainersstaf nauwelijks gebruikt. De ex-middenvelder van AZ lijkt daarmee opnieuw een verkeerde keuze te hebben gemaakt. Toch zijn er complimenten voor de 23-jarige Til. "Guus is het slachtoffer van het feit dat het nu zo goed gaat met het team, vooral aanvallend", stelt technisch directeur Klemens Hartenbach in gesprek met Kicker. Freiburg bezet momenteel de achtste plaats in de Bundesliga.

Aan de inzet van Til ligt het in ieder geval niet, beaamt Hartenbach. "Ik heb zelden een speler gezien die zo weinig speelt, maar wel enorm betrokken is bij het team. Het klinkt misschien vreemd, maar daarmee helpt hij het team. Hij doet volop mee tijdens de training en hij gedraagt zich ondanks zijn vervelende situatie uitstekend. Ik hoop dat hij daar een keer voor wordt beloond, hier of ergens anders. Hij heeft een keer een moment nodig, zoals een belangrijke goal of een sterke invalbeurt."

In de zomer van 2019 koos Guus Til voor een avontuur bij de Russische topclub Spartak Moskou. Die club telde liefst achttien miljoen euro neer voor de talentvolle middenvelder. Het bleek tot dusverre een miskoop. In zijn eerste seizoen als speler van Spartak kwam hij niet in de plannen voor.

Bundesliga

gerelateerd