Geblesseerde Vlaar (35) beëindigt per direct roemrijke carrière

10 februari 2021, 12:11   Bijgewerkt: 10 februari 2021, 12:21

Ron Vlaar heeft per direct een punt gezet achter zijn fraaie carrière. De 35-jarige verdediger kampt met fysieke klachten en ziet daarom een vervolg niet meer zitten. De speler en club hebben een overeenstemming bereikt om het tot 2021 lopende contract te ontbinden en gaan samen op zoek naar de invulling van zijn toekomst.

Vlaar had dit seizoen veel last van een slepende knieblessure, waardoor hij tot slechts twee optredens in de hoofdmacht kwam. Tijdens de Champions League-voorrondeduels tegen Dynamo Kiev stond hij nog op het veld. Op 15 september maakte hij zijn laatste minuten in het betaald voetbal. De laatste weken keerde hij terug in de wedstrijdselectie, maar hij had onvoldoende vertrouwen in een volledig herstel.

Vlaar brak door bij AZ en keerde in 2015 transfervrij terug in Alkmaar, na een zeer succesvolle periode in de Premier League. Bij Aston Villa groeide Vlaar in drie seizoenen uit tot vaste waarde. Hij verdiende zijn transfer naar de Engelse competitie door sterke jaren bij Feyenoord. Als captain van de Rotterdammers behoorde hij tot een van de beste verdedigers van de Eredivisie. Dat leverde hem een plek op in het Nederlands elftal, waarvoor hij in totaal 32 interlands speelde. Op het WK 2014 bereikten Vlaar en consorten nog de derde plaats.

De carrière van Vlaar was niet alleen maar positief. Zo kampte de verdediger meermaals met blessureleed. Zo scheurde hij als speler van Feyenoord zijn kruisband. Vorig seizoen schopte Vlaar het tot slechts tien Eredivisieduels namens AZ, waarmee hij vocht om de koppositie in Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen