Tuchel looft Ziyech: "Hopelijk zien we morgen zijn beste kant"

10 februari 2021, 15:28

Na drie duels te hebben toegekeken, lijkt het erop dat Hakim Ziyech donderdagavond weer eens aan de aftrap gaat verschijnen. De middenvelder van Chelsea zat de laatste twee duels op de bank, maar krijgt van de nieuwe trainer Thomas Tuchel de kans zich te bewijzen in het FA Cup-duel met Barnsley.

Dat bevestigt de Duitse coach op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. De start van Ziyech in Londen was veelbelovend, maar de van Ajax overgekomen linkspoot werd veel geteisterd door blessureleed. De laatste weken kwakkelde hij, net als de voltallige ploeg, met zijn vorm. Ziyech was begin november voor het laatst bij een doelpunt betrokken: tegen Sheffield United verzorgde hij twee assists.

Op de persconferentie geeft Tuchel aan dat Ziyech waarschijnlijk in de basis start. "Hopelijk zien we morgen zijn beste kant. We rekenen op Hakim, net als iedereen. De laatste weken koos ik voor wat andere spelers, maar morgen mag hij de kwaliteiten tonen die hij ook al op de training laat zien." De vervanger van de ontslagen Frank Lampard is onder de indruk van de spelmaker. "Hij heeft de kwaliteiten om het uit het niets het verschil te maken."

De 27-jarige aanvaller na het einde van vorig seizoen voor veertig miljoen euro overgenomen van Ajax. In zijn eerste weken als speler van Chelsea kampte hij met knieproblemen, daarna kwam hij op stoom. Na twee goals en vier assists in alle competities kreeg Ziyech weer te maken met blessureleed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen