Advocaat: "Laten ons niet weer verrassen door sc Heerenveen"

10 februari 2021, 16:13   Bijgewerkt: 10 februari 2021, 17:11

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is ervan overtuigd dat zijn ploeg revanche gaat nemen op sc Heerenveen. De Rotterdammers gingen nog niet zo lang geleden kansloos onderuit op bezoek in het Abe Lenstra Stadion (3-0), maar de oefenmeester rekent ditmaal op beterschap. "Ik verwacht niet dat we ons weer laten verrassen door Heerenveen. En na de overwinning op PSV is de sfeer weer positief."

Dat vertelde de ervaren coach tijdens de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. "Of dat door de reuring komt? Ik had liever geen reuring en van Heerenveen gewonnen. Anders denkt iedereen dat ik het gedaan heb", zo lichtte Advocaat toe over de onrust die na het duel in Friesland ontstond. Na een groepsgesprek werd het vertrouwen uitgesproken in De Kleine Generaal en PSV op indrukwekkende wijze verslagen.

De situatie in het Abe Lenstra Stadion zal donderdagavond heel anders zijn: in elk geval een stuk kouder. "Ik hoorde dat de gevoelstemperatuur -20 graden Celsius is. De wisselspelers moeten bijvoorbeeld in de kleedkamer blijven. Dat is niet zinvol. In de middag spelen was een optie, maar dat is nu te laat. Dan hadden we vandaag (woensdag) al weggegaan", zei Advocaat over de winterse omstandigheden. Ook kondigde hij aan dat Joey Veerman het moeilijker krijgt dan enkele weken geleden, toen hij de absolute uitblinker was tegen Feyenoord. 

Lees ookBijlow keert in Heerenveen terug in wedstrijdselectie

Naast de naderende rentree van Justin Bijlow ging het ook over Robert Bozenik en Luis Sinisterra – die eveneens langere tijd aan de kant stonden – tijdens de persconferentie. "Bozenik komt van een zware blessure terug, die heeft nog wel wat in te halen. Maar de kwaliteiten die hij heeft, verleert hij niet. Zeker in het zestienmetergebied is het een gevaarlijke jongen, daarbuiten moet hij zich ontwikkelen", zei de ervaren coach. "Sinisterra ook. Op de training was hij een maand geleden fantastisch, maar nu heeft hij weer wat meer tijd nodig om dezelfde vorm te krijgen. Dat kost tijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen