PSV en NAC Breda krijgen financiële speelruimte door stadion

10 februari 2021, 17:01   Bijgewerkt: 10 februari 2021, 17:15

PSV heeft een financiële meevaller te verwerken gekregen. De club heeft met de gemeente Eindhoven een regeling getroffen over de te betalen erfpacht die de voetbalclub dit seizoen moest betalen. Dat is door de coronacrisis nog niet gedaan en hoeft voorlopig ook nog niet. Het uiteindelijke totaalbedrag blijft overigens wel hetzelfde, maar door dit akkoord heeft het wat meer ademlucht.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad over de deal. In 2011 sprong de gemeente PSV bij door de grond van het Philips Stadion over te nemen, waarover de Eindhovenaren vervolgens erfpacht gingen betalen. Net als veel andere clubs heeft PSV het door de coronacrisis financieel erg moeilijk, waardoor het het gesprek aanging met de gemeente om te kijken naar het te betalen bedrag.

'PSV heeft gebruik gemaakt van het uitstel maar heeft de gemeente onlangs zelf benaderd voor een betalingsregeling. Onder 'stringente' voorwaarden heeft de gemeente ingestemd met een regeling, zei de wethouder', zo schrijft het regionale dagblad. Als PSV een lucratieve transfer afrondt, dat moet het bedrag alsnog eerder op tafel komen. Als dat niet het geval is, dan wordt het verrekend over de komende jaren.

NAC Breda bereikt ook nieuwe deal met gemeente

Niet alleen PSV, maar ook Eerste Divisie-club NAC Breda heeft een nieuwe overeenkomst bereikt over het stadion. Daarin zijn wat andere afspraken gemaakt over het stadion, waarbij NAC Breda over een periode van zes maanden geen kapitaallasten hoeft te betalen in de huur. 'Deze tegemoetkoming in kapitaallasten wordt financieel gecompenseerd doordat de huurovereenkomst met één jaar wordt verlengd. Voor de tweede helft van 2021 is eenzelfde optie overeengekomen', schrijft NAC Breda in het bericht.

Lees ook:

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen