KNVB zet vanwege het weer streep door Heerenveen - Feyenoord

10 februari 2021, 17:06   Bijgewerkt: 10 februari 2021, 17:12

De KNVB heeft woensdagmiddag officieel een streep gezet door de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord. De enorme sneeuwval heeft het veld in het Abe Lenstra Stadion onbespeelbaar gemaakt, waardoor het net als NEC – VVV-Venlo afgelast is. Volgende week woensdag om 18.45 uur staat de kwartfinale van de KNVB Beker nu gepland in Friesland.

Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. 'Vanwege de sneeuw en de vorst van de afgelopen dagen is het veld in het Abe Lenstra Stadion onbespeelbaar', zo schrijft de voetbalbond op de site. Volgens de veldman van de Friezen was het veld meer een 'ijsbaan' en 'ski-piste' dan een serieus te bespelen grasmat. Dat is de belangrijkste reden voor het niet-doorgaan van dit duel. Als er wel gespeeld was, zou het veld bovendien zwaarbeschadigd raken. 

"We hebben hulp gehad van diverse vrijwilligers om het veld schoon te maken. Maar helaas is het voor deze wedstrijd voor niets geweest", zo licht technisch directeur Gerry Hamstra tegenover de Leeuwarder Courant toe over het besluit van de KNVB. "Het is jammer, want je wilt dit soort wedstrijden spelen. Dit is natuurlijk een geweldig affiche." 

Lees ookAdvocaat: "Laten ons niet weer verrassen door sc Heerenveen"

Voor NEC en VVV-Venlo geldt overigens ook dat ze nu over een week in actie moeten komen in het bekertoernooi van Nederland. Dat duel gaat echter al om 16.30 van start en dat vroege tijdstip heeft ook te maken met de Champions League-wedstrijden die avond. De UEFA staat namelijk niet toe dat er tegelijk met het miljardenbal ook nationale wedstrijden worden gespeeld. Alleen vorig jaar was daar vanwege corona een uitzondering voor gemaakt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen