Ten Hag: "Onana heeft een fout gemaakt en dat weet hij"

10 februari 2021, 19:53

Ajax-trainer Erik ten Hag erkent dat Andre Onana een fout heeft gemaakt door furosemide in te nemen. De doelman werd geschorst vanwege vermeend dopinggebruik en daardoor is hij een jaar afwezig bij de Amsterdammers. "Het is duidelijk dat Andre een fout heeft gemaakt, dat weet hij zelf ook", zei de oefenmeester.

Toch wilde de oefenmeester niet te veel over kwijt het incident. "Ik voel nu mee met Andre, het raakt ons allemaal diep", zei Ten Hag tegenover ESPN. "Maar het gaat om de spelers die nu op het veld staan tegen PSV. Deze spelers zijn nú belangrijk. Het is belangrijk dat de staf en spelersgroep nog nauwer naar elkaar toe trekt en elkaar nog meer steunt. We hebben een goede selectie en een duidelijk plan om door te gaan."

Maarten Stekelenburg is de eerste nieuwe keuze van Ajax, zo bevestigt Ten Hag niet alleen met de opstelling tegen PSV. "We hebben alles afgewogen, Maarten is op dit moment de beste. Hij is rustig, zoals hij is. Ervaren. Hij heeft alles meegemaakt: een WK-finale, ongeveer zestig interlands. En hij is een goede keeper, dat erkennen de spelers ook. Dat is mooi om te zien."

Verder werd Ten Hag ook gevraagd naar wat anders moet dan in de vorige wedstrijd tegen PSV, toen het al snel 2-0 was voor de Eindhovenaren. "We moeten veel meer initiatief tonen", aldus de coach, die anders dan destijds met Sébastien Haller ook een aanspeelpunt voorin heeft. Verder is Daley Blind de vervanger van de geschorste Ryan Gravenberch. "Hij is een echte verbindingsspeler."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen