Vijftiende zege op rij brengt City naar volgende bekerronde

10 februari 2021, 20:25

Manchester City heeft zich woensdagavond probleemloos geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. De in heel goed vorm verkerende formatie van Pep Guardiola had op bezoek bij Swansea City maar weinig moeite om de vijftiende (!) officiële overwinning op rij te boeken (1-3).

Niet alleen de vijftiende zege is overtuigend, ook de doelcijfers zijn krankzinnig. Het kreeg tot dusver slecht vier tegengoals in die veertien wedstrijden, waarin het bovendien al tienmaal (!) de nul hield. Niet alleen The Citizens verkeren overigens een prima vorm, Swansea City beschikt een niveautje lager ook over prima resultaten de laatste weken (acht zeges én ongeslagen in de laatste tien duels), maar waren niet opgewassen tegen het geweldig van Guardiola's ploeg.

Al was de voorzet waaruit Kyle Walker rechtstreeks scoorde enigszins gelukkig, want de rechtsback had de bal niet op doel bedoeld, maar zag wel dat niemand er meer aan kwam en vervolgens bij de tweede paal laag over de grond binnenrolde. De tweede goal van captain Raheem Sterling meteen na rust was een stuk fraaier (zie onder), net als de goal van Gabriel Jesus vrijwel direct daarna, die bovendien het duel besliste.

Met de naar FC Barcelona vertrekkende Eric García achterin hield Manchester City overigens voor de verandering eens een keer niet de nul door een eretreffer van Morgan Whittaker, maar in gevaar kwam de volgende ronde geen seconde voor Manchester City. Zodoende kan Guardiola dit seizoen nog alle te winnen prijzen pakken en als het de huidige vorm doorzet, is dat niet ondenkbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen