Stekelenburg (38) grijpt kans: "Ik ben er blij mee"

10 februari 2021, 22:16

Voor Maarten Stekelenburg stond woensdagavond de eerste echte test op de kalender na de schorsing van Andre Onana. De keeper hoefde weinig te doen in de kwartfinale tegen PSV (2-1 winst) en hield zich dan ook prima staande. Hij is dankbaar voor zijn speeltijd.

Stekelenburg krijgt de voorkeur boven Kjell Scherpen. "Het is altijd lekker als je wint", zei de 38-jarige doelman tegen ESPN. "In de beker telt alleen de overwinning. Het ging prima, we kwamen niet heel erg in de problemen. Een goede wedstrijd van ons, vooral in de eerste helft. Dat we nog een goal tegen kregen, is natuurlijk altijd vervelend."

Wat voor niveau denkt de routinier te kunnen halen nu hij de komende maanden de keeper van Ajax is? "Ik heb natuurlijk lang niet gespeeld. Door omstandigheden ga ik spelen, daar ik blij mee. Je verleert het niet zo snel. Ik ben ervaren genoeg en weet wat er gevraagd wordt. Zoals het er nu voor staat ga ik het seizoen afmaken. Ik ben naar Ajax gekomen om te spelen. De situatie is vervelend, maar we moeten het doen met de spelers die we hebben."

De spelers van Ajax droegen voor het duel allemaal shirts van Onana om hem te steunen. "We zouden het in de weekend doen, maar hebben dat nu vanavond gedaan. Het was een initiatief van de spelers. Hij gaat door een moeilijke periode en we missen het ook, want buiten dat hij een geweldige speler is, is het ook een leuke gast in de kleedkamer."

Lees ook: Ten Hag: "Onana heeft een fout gemaakt en dat weet hij"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen