Ihattaren baalt van wissel en wilde het verschil maken

10 februari 2021, 22:27

PSV-buitenspeler Mohammed Ihattaren haalde als een van de weinigen over de hele wedstrijd een ruime voldoende bij de Eindhovenaren, toch werd hij tien minuten voortijdig gewisseld. Hoewel hij het niet met harde woorden uitsprak, baalde hij flink na de verloren kwartfinale tegen Ajax (2-1). "Het is de keuze van de trainer, hé", bleef hij netjes over zijn voortijdige wissel.

Dat vertelde hij direct na het duel tegenover ESPN. "Dit soort wedstrijden heb je het gevoel dat je het verschil kan maken, óók in de laatste tien minuten. Als je een bal goed raakt, dan ben je de man. Maar je wordt gewisseld in de tachtigste minuut, dat is de keuze van de trainer", zei Ihattaren over de wissel van Roger Schmidt, die Yorbe Vertessen binnen de lijnen bracht voor Ihattaren.

"We waren de eerste 35 minuten niet scherp. Ajax won alle duels", zei Ihattaren, die baalde dat PSV zo ver achteruit gedrukt werd. "Ik kom hier om te voetballen, lekker om te voetballen, zoals Ajax dat ook deed. Ik kom hier niet om achterin en rustig te blijven." Daarom wilde het talent zich laten zien tegen Ajax en hij speelde goed. "Nu moet ik dit doortrekken."

In het tweede bedrijf liet PSV als ploeg overigens wél veel meer zien. "Na rust durven we wat meer, maar dit moet normaal worden. Niet de eerste helft wel en de tweede helft niet. Het kan niet zo zijn dat we ons laten weg spelen. We moeten lef hebben, zoals Ajax speelt. Daar wil iedereen vooruit. Het is niet zo dat dát bij ons niet zo is, maar het was de eerste 35 minuten niet te zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen