Bekerfinale ver weg voor Barça na verlies bij Sevilla

10 februari 2021, 23:01

Voor FC Barcelona is de finale van de Copa del Rey héél ver weg. De ploeg van Ronald Koeman ging woensdagavond op bezoek bij Sevilla pijnlijk onderui (2-0), mede door een treffer van voormalig Barça-speler Ivan Rakitic. Een slecht begin van een cruciale periode voor de Catalanen, die daarmee bovendien een fraaie zege-reeks van zes wedstrijden zien eindigen. 

Een hele aardige opmars in La Liga en het bereiken van de halve finale in de Copa del Rey: Koeman had het na een moeilijke fase ondanks talloze incident sportief aardig op de rit bij FC Barcelona. Toch begon de cruciale fase eigenlijk woensdagavond pas echt: Atlético Madrid liet in de Primera Division eindelijk punten liggen, in de Champions League wacht er met Paris Saint-Germain een kraker en woensdagavond gold voor een bezoekje aan Sevilla eigenlijk hetzelfde. Helemaal omdat de ziekenboeg met Ronald Araújo, Philippe Coutinho, Gerard Piqué, Sergi Roberto en Ansu Fati ontbreken ook Sergino Dest, Miralem Pjanic én Martin Braithwaite overvol was.

Mede daarom impoviseerde Koeman achterin, waar Júnior Firpo rechtsachter was en Samuel Umtiti en Óscar Mingueza het centrale duo vormden. Niet bepaald een achterhoede om van te dromen en beduidend minder dan die van Sevilla: dat bleek wel toen Jules Koundé na een klein half uur opstoomde, iedereen voorbij dribbelde en op fraaie wijze de score opende (1-0, zie onder). Niet voor niets zat FC Barcelona afgelopen zomer achter hem aan, ditmaal deed hij de Catalanen – bij wie Lionel Messi na een paar minuten na een heerlijk wippertje van Antoine Griezmann een grote kans had gemist – juist veel pijn.

Dat kunstje herhaalde Ivan Rakitic vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. De middenvelder liet Camp Nou afgelopen zomer na zes jaar achter zich, profiteerde van de buitenspelval en bleef oog-in-oog met Manuel Ter Stegen heel rustig: 2-0. De ploeg van Koeman creëerde zelf ondanks een veldoverwicht angstvallig weinig: Frenkie de Jong, als middenvelder, kwam een keer niet uit met zijn passen in de zestien, Messi zag doelman Bono keer op keer als sta-in-de-weg en Jordi Alba kreeg slechts een vrije trap, waar hij een strafschop had gewild.

En dus heeft FC Barcelona in de return begin maart een mega-karwei te klaren: zonder uitdoelpunten een achterstand van 2-0 goedmaken tegen Sevilla, bij wie Luuk de Jong en Karim Rekik invallers waren. Een erg slecht begin van de cruciale fase voor het FC Barcelona van Koeman, dat komend weekend Alavés ontvangt in La Liga en daarna PSG in de Champions League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen