Schmidt wisselde Ihattaren: "Ik vond hem niet de beste"

11 februari 2021, 00:03

In de zoektocht naar een doelpunt koos Roger Schmidt ervoor om Mohamed Ihattaren een kwartier voor tijd naar de kant te halen. Dat was opvallend, omdat PSV een 2-1 achterstand tegen Ajax moest zien weg te poetsen. Dat lukte niet meer en dus is PSV in de kwartfinale van de beker gestrand.

In de studio van ESPN werd gezegd dat Ihattaren de beste was bij PSV, maar daar kon Ihattaren zich niet in vinden. "In mijn ogen was Ihattaren niet de beste speler", reageerde de Duitser. "Er waren niet heel veel goede spelers vanavond bij ons. Hij speelde redelijk, maar ik vond hem niet de beste. Tegen het einde van de wedstrijd wil je in de box komen en mogelijkheden krijgen, dat verwachten we van onze spelers op die plekken. We kwamen echter niet genoeg in die momenten. De spelers waren vanavond niet goed genoeg in vorm en dan kun je niet van Ajax winnen."

Met name in de eerste helft speelde PSV ondermaats. "We moeten er gewoon staan vanaf de eerste minuut", zei de coach. "We waren niet goed in balbezit, toonden geen bravoure en scherpte om duels te winnen", concludeerde Schmidt over de eerste helft. Waar het aan lag, wist de trainer niet. "Ik heb geen idee. Misschien lag het eraan omdat Ajax goed was, wij door hen werden verrast of dat onze voorbereiding op deze wedstrijd niet goed genoeg was. Het kan ook een mix zijn. Ik weet het niet zo goed."

Lees ook: Ihattaren baalt van wissel en wilde het verschil maken

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen