Gisteren gemist: Ajax klopt PSV, pijnlijk verlies voor Barcelona

11 februari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 10 februari. 

Ajax schudt rampweek van zich af met bekerzege op pover PSV

Niet alleen de letterlijke temperatuur maar ook de figuurlijke temperatuur daalde de afgelopen week onder hel nulpunt in de Johan Cruijff ArenA. Het ene hoofdpijndossier werd in rap tempo gevolgd door de andere en dus was het kwartfinaleduel met PSV woensdag van cruciaal belang. Zonder Andre Onana richtte Ajax zich op en had vooral aan een goede eerste helft genoeg om PSV te elimineren: 2-1.

Bekerfinale ver weg voor Barça na verlies bij Sevilla

Voor FC Barcelona is de finale van de Copa del Rey héél ver weg. De ploeg van Ronald Koeman ging woensdagavond op bezoek bij Sevilla pijnlijk onderui (2-0), mede door een treffer van voormalig Barça-speler Ivan Rakitic. Een slecht begin van een cruciale periode voor de Catalanen, die daarmee bovendien een fraaie zege-reeks van zes wedstrijden zien eindigen.

Simons maakt debuut voor PSG, dat Neymar ziet uitvallen

Het is een mooie avond geword voor Xavi Simons. De zeventienjarige middenvelder van Paris Saint-Germain heeft woensdag zijn debuut gemaakt voor de Franse topclub. PSG won in de derde ronde van beker met 0-1 bij Caen. Vervelend voor trainer Mauricio Pochettino was het uitvallen van Neymar. 

Ihattaren baalt van wissel en wilde het verschil maken

PSV-buitenspeler Mohammed Ihattaren haalde als een van de weinigen over de hele wedstrijd een ruime voldoende bij de Eindhovenaren, toch werd hij tien minuten voortijdig gewisseld. Hoewel hij het niet met harde woorden uitsprak, baalde hij flink na de verloren kwartfinale tegen Ajax (2-1). "Het is de keuze van de trainer, hé", bleef hij netjes over zijn voortijdige wissel. Trainer Roger Schmidt had andere gedachtes over [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379927/schmidt-wisselde-ihattaren-ik-vond-hem-niet-de-beste/,_blank,zijn tactische beslissing]. 

Goals Dost en Vormer helpen Club Brugge aan bekerrevanche

Club Brugge heeft zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Belgische Beker. Met liefst vier Nederlanders aan de aftrap was het weinig verrassend dat het net als vaker de laatste een Nederlands feestje werd: Bas Dost en Ruud Vormer scoorden, Noa Lang gaf een assist en met hun inbreng werd FC Antwerp verslagen (1-3).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen