Haller na rampweek: "Niet moeilijk bij elkaar te blijven"

11 februari 2021, 07:55

De bekeroverwinning op PSV kwam woensdagavond als geroepen voor Ajax. Na een dramatische week waarin veel mis ging in Amsterdam kon het eindelijk weer over voetbal gaan. Hetzelfde gold voor Sébastien Haller, die afgelopen week te horen kreeg door een inschrijvingsfout geen Europese wedstrijden te mogen spelen. Hij verlegde de aandacht naar het voetbal door twee belangrijke doelpunten te maken.

"Het is zeker goed voor mijn vertrouwen", zei Haller na afloop van de wedstrijd over zijn goals tegen [a,https://www.ajax.nl/artikelen/haller-fijn-dat-ik-belangrijk-kon-zijn/,_blank,Ajax TV]. "Voor mijn vertrouwen, maar ook dat van het team. We zijn nu goed bezig, hebben veel wedstrijden gewonnen, dus dat moeten we zo houden. Elke wedstrijd moet het weer beter. Het is mooi dat we nu met een overwinning konden afsluiten."

Te meer was dat mooi na de rampweek die Ajax achter de rug had. Op de vraag hoe daarmee om te gaan wees Haller op de eenheid binnen de ploeg. "Het is niet zo moeilijk om bij elkaar te blijven. Iedereen weet dat het een lang, moeilijk en vreemd seizoen is. We wisten met al dit nieuws dat het lastige wedstrijden zouden worden, dus het beste wat we konden doen is bij elkaar blijven. We hebben prachtige doelen en ambities dit seizoen. Om die te behalen is dat nodig."

Die eenheid werd onder meer getoond door de steunbetuiging aan het adres van Andre Onana. Om hem te steunen kwamen de spelers in het shirt van de doelman het veld op. "Het eerste wat we hebben gedaan toen we het nieuws hoorden was naar hem toe gaan en laten zien dat we hem steunen. Het is heel lastig om te accepteren als voetballer. Veel mensen kunnen zich dat niet realiseren: hij kan een jaar niet voetballen, niet dat doen wat hij al doet sinds hij geboren werd. Natuurlijk is het lastig. Voor z'n familie, voor de club, voor iedereen. Natuurlijk steunen we hem in deze tijd en hopelijk gaat de sanctie nog flink omlaag."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen