Simons na debuut: "Dit was een heel bijzonder moment"

11 februari 2021, 10:42   Bijgewerkt: 11 februari 2021, 10:58

Woensdagavond kwam er in het Franse bekertoernooi een droom uit voor Xavi Simons. Het zeventienjarige toptalent mocht in de bekerwedstrijd tegen Caen invallen namens Paris Saint-Germain en maakte daarmee zijn officiële debuut voor de Franse grootmacht. De middenvelder was na afloop dan ook erg trots.

"Dit was een heel bijzonder moment voor mij", zei Simons na afloop tegenover PSG TV. "Ik hoop nog meer van zulke momenten mee te maken. Het is altijd bijzonder om je debuut te maken en ik ben erg gelukkig en emotioneel. Het team heeft goed gespeeld en we zijn blij dat we de volgende ronde van de beker hebben gehaald."

Al jarenlang geldt Simons als groot talent. Al op zevenjarige leeftijd speelde hij in de jeugdopleiding van Barcelona. Daar bleef hij tot 2019, waarna hij de overstap maakte naar Paris Saint-Germain. Bij de Franse topclub trainde hij al regelmatig mee met Neymar, Kylian Mbappé en consorten en zat hij ook al enkele keren bij de wedstrijdselectie, al bleef zijn debuut nog uit. Tegen Caen was het wel zover: in de 78e minuut loste hij Julian Draxler af. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen