UEFA-advies: géén racisme tijdens PSG - Istanbul BB

11 februari 2021, 15:59

Het onderzoek van de UEFA naar het incident dat vorig jaar plaatsvond in de Champions League bij het duel tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir heeft een opmerkelijke uitkomst gekregen: volgens de tuchtonderzoekers was er ondanks behoorlijk wat ophef géén sprake van racisme. Hoewel de tuchtcommissie nog definitief een oordeel moet vellen, is het onderzoek duidelijk.

Dat schrijven diverse Europese media, waaronder L'Équipe over de zaak waarnaar een onderzoek werd ingesteld. De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir werd begin decemeber gestaakt na een vermeende racistische uitlating van de Roemeense vierde official Sebastian Constantin Coltescu aan het adres Pierre Webó, assistent van de Turkse club.

De tuchtcommissie van de UEFA, bestaande uit tien leden, komt binnen twee à drie weken bijeen om een definitieve uitspraak te doen, nadat ze het onderzoek van de UEFA hebben ontvangen. Daarin staat dat er géén racistische ondertoon zat in de uitspraak van Coltescu die het woord 'negro' zou hebben gebruikt. Het is aan de tuchtcommissie om een uitspraak te doen.

Als Coltescu desondanks schuldig wordt bevonden door de tuchtcommissie van de UEFA, dan levert dat hem volgens de reglementen minstens tien duels schorsing op, zo werd eerder bekend. Dat is de straf die staat op het discrimineren voor een persoon of groep, geldend voor clubs, spelers en alle UEFA-officials. Het duel destijds werd na het voorval definitief stilgelegd en pas een paar dagen later afgemaakt onder leiding van Danny Makkelie.

Lees ook: Voorzitter Istanbul Basaksehir wil levenslange ban Coltescu 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen