PSG bevestigt: Neymar vier weken out en mist Barça-uit

11 februari 2021, 16:30

Ronald Koeman hoeft volgende week dinsdag geen rekening te houden met Neymar. De Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain heeft woensdagavond een liesblessure opgelopen die hem ongeveer vier weken aan de kant houdt bij het sterrenensemble. Daardoor kan er voor het duel in Camp Nou sowieso een streep en zelfs de return is twijfelachtig.

Dat heeft PSG bekend gemaakt in een blessure-update. De aanvaller raakte woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Caen (0-1) geblesseerd en uit onderzoek blijkt dat het een vrij serieuze spierblessure is. Ook Ángel Di Maria, Juan Bernat, Abdou Diallo en Ander Herrera zijn vermoedelijk niet van de partij in Camp Nou. Achter de inzetbaarheid van onder andere Mauro Icardi staat nog een vraagteken. 

Al twee keer eerder moest de Braziliaan door een blessure de achtste finale van de Champions League aan zich voorbij laten gaan. In 2017/2018 miste hij de tweede wedstrijd tegen Real Madrid en een jaar later ging het tweeluik tegen Manchester United aan zijn neus voorbij. Beide keren betekende zijn afwezigheid ook uitschakeling voor de Franse topclub.

In Frankrijk wordt gespeculeerd over zijn blessure, omdat zijn zus op 11 maart jarig is, wil hij rond die periode graag in Brazilië zijn. Hoewel hij opvallend vaak in die periode geblesseerd is, zal dat ditmaal zeker niet de reden zijn van zijn afwezigheid – gezien de grootte van de clash tegen de Catalanen. Voor Koeman is de afwezigheid van de Braziliaan goed nieuws, omdat hij zelf ook de nodige spelers mist tegen PSG in de achtste finales van het miljardenbal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen