'RB Leipzig neemt oud-PSV'er Angelino definitief over van City'

11 februari 2021, 18:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Angelino gaat op korte termijn definitief overstappen naar RB Leipzig. De 24-jarige linksachter wordt door de Duitse club momenteel nog altijd gehuurd van Manchester City, maar is voor slechts achttien miljoen euro over te nemen. Volgens diverse Duitse media wordt veelscorende verdediger op korte termijn dan ook officieel speler van de Red Bull-club.

Dat schrijven onder anderen het betrouwbare Kicker en BILD. Volgens de Duitse kranten is dat een koopje en die betiteling is niet gek gezien de cijfers die de voormalig PSV'er haalt: dit seizoen gaf hij elf assists en maakte hij acht doelpunten over alle competities in 28 optredens. Angelino tekent vermoedelijk een contract tot en met 2025 bij de nummer twee van Duitsland. Het is onbekend of PSV nog een klein deel van de transfersom ontvangt. 

De Eindhovenaren namen Angelino in 2018 over van Manchester City voor slechts 5,5 miljoen, maar door de terugkoopoptie van The Citizens van twaalf miljoen euro, konden ze geen hoger bedrag vangen voor de verdediger. Tweemaal werd hij verhuurd aan RB Leipzig, dat hem dit seizoen door de coronacrisis nog niet kon overnemen. Wel huurde het de Spanjaard opnieuw van City voor twee miljoen euro, met een koopoptie van achttien miljoen euro. Die wordt dus op korte termijn gelicht door trainer Julian Nagelsmann.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen