'Schöne terug bij Heerenveen voor de rest van dit seizoen'

11 februari 2021, 20:05   Bijgewerkt: 11 februari 2021, 20:56

Lasse Schöne (34) heeft zeer vermoedelijk een nieuwe club gevonden: de transfervrije middenvelder staat voor een terugkeer naar sc Heerenveen. De Friezen hopen de Deen morgen (vrijdag) al te presenteren, terwijl de man die momenteel bij Ajax meetraint zich in het Abe Lenstra Stadion kan laten zien om een EK-plek te verdienen in de selectie van Denemarken.

Dat melden de Leeuwarder Courant en Voetbal International donderdagavond. Daarmee troeft technisch directeur Gerry Hamstra volgens VI onder andere clubs uit Engeland, Italië en het Midden-Oosten af. Schöne wil graag met Denemarken mee naar het EK en wil daarom zekerheid op speeltijd: die hoopt hij bij sc Heerenveen te vinden. Eerder deze transferwindow werden ook Tibor Halilovic en Siem de Jong al binnengehaald door de Friezen. Met verder ook nog Rodney Kongolo, Joey Veerman en Oliver Batista Meier wordt het bijna dringen op het middenveld van trainer Johnny Jansen. 

Schöne kwam in 2002 Nederland binnen via sc Heerenveen, maar brak daar nooit door. Dat gebeurde via De Graafschap en NEC alsnog, waarna hij naar Ajax vertrok. Daar groeide hij uit tot een publiekslieveling, waar hij door de voordeur vertrok. Zijn periode in Italië bij Genoa werd geen succes en om uitzicht te houden op het EK vertrok hij daar in de winterstop. In het Abe Lenstra Stadion moet hij die hoop nieuw leven inblazen.

Lees ookSchöne kritisch in zijn keuze voor een nieuwe uitdaging

Jansen gaf eerder al te kennen graag ervaring aan zijn selectie te willen toevoegen. Doordat in de zomer de hand op de knip werd gehouden door Hamstra, kon er deze winterstop financieel wat meer. Blijkbaar was er nog een potje over waaruit Schöne kan worden betaald, al kiest de middenvelder zelf ook niet voor het avontuur dat het meest lucratief is. In totaal speelde de oud-Ajacied vijftig interlands voor Denemarken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen