Lewandowski beste speler van het WK, topscorer Gignac tweede

11 februari 2021, 21:23

Robert Lewandowski kwam in de finale van het WK voor clubteams weliswaar niet tot scoren – sterker nog: hij was met twee buitenspelgevallen bijna verantwoordelijk voor twee afgekeurde goals, waarvan de laatste uiteindelijk alsnog werd geteld – toch is de Pool gekozen tot de beste speler van het toernooi. André-Pierre Gignac (tweede) en Joshua Kimmich (derde) vielen ook in de prijzen.

Lewandowski was met twee treffers in de halve finale tegen Al-Ahly (0-2) hoogstpersoonlijk goed voor het bereiken van de finale met Bayern München. De Pool maakte toen beide treffers, maar stond in de finale hinderlijk buitenspel bij de goal van Kimmich na twintig minuten. Na een uur vond de grensrechter dat ook toen rechtsachter Benjamin Pavard scoorde, maar de VAR keurde het doelpunt alsnog goed. Zodoende werd hij niet de schlemiel en staat hij uiteindelijk op het podium als beste speler van het toernooi en WK-winnaar.

Lees ookFlick leidt Bayern München ook naar zege van WK voor clubteams

Gignac maakte in de kwartfinale namens Tigres de beide treffers en was in de halve finale tegen Palmeiras goed voor het enige doelpunt (rake strafschop) van de wedstrijd: daarmee was hij verantwoordelijk voor de volledige productie van de Mexicanen. Met drie treffers is hij logischerwijs dus wel de topscorer van het WK voor clubteams, maar niet de beste speler.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen