Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Transferweekje: Upamecano, Promes, Varane en Donnarumma

13 februari 2021 – In de meeste Europese landen is de transfermarkt afgelopen maandag gesloten. Dat betekent niet dat er geen geruchten meer waren over mogelijke (zomer)transfers. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Transferweekje: Upamecano, Promes, Varane en Donnarumma

Contractproblemen Real Madrid

Het zijn spannende tijden in Madrid. En dat heeft niet alleen te maken met de tegenvallende resultaten van het team van trainer Zinédine Zidane. Het is Real Madrid nog altijd niet gelukt om het aflopende contract van Sergio Ramos te verlengen en nu is er mogelijk nóg een topverdediger die wil vertrekken. Volgens Marca is Raphaël Varane niet van plan om zijn in 2022 aflopende verbintenis te verlengen. De Madrilenen hopen de Franse verdediger de komende maanden te overtuigen om toch langer te blijven. Wordt zijn contract niet verlengd, dan zou Varane zomaar komende zomer al kunnen vertrekken. Tegenover het mogelijke vertrek van Ramos en Varane staat waarschijnlijk wel de komst van David Alaba, die transfervrij overkomt van Bayern München.

Promes-soap nadert einde
De transfer van Quincy Promes heeft zich inmiddels ontpopt tot een lange transfersoap. Vorige week kwam nog naar buiten dat Spartak door Promes' vermeende betrokkenheid bij een steekincident wat terughoudend was, maar er lijkt nu serieus schot in de zaak te zitten. Dat bevestigde ook Marc Overmars voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen PSV, waar de aanvaller overigens al buiten de selectie gelaten werd. "Ik heb de verwachting dat het met Moskou wel gaat vallen", zei Overmars, al erkende hij dat de rechtszaak van invloed is in de onderhandlingen. Ook de komst van Oussama Idrissi speelt bovendien een rol, zo schreef het Russische [iSport-Express]. Dat Ajax al een vervanger in huis heeft, zou de onderhandelingspositie van Spartak Moskou verstevigen. Het medium verwacht dat Promes - als de deal doorgaat - op z'n vroegst komende week gepresenteerd zal worden. Wordt vervolgd...

Bayern slaat slag met Upamecano

Vrijdag kwam via grote internationale media naar buiten dat Bayern München de strijd om Dayot Upamecano gaat winnen. De Franse verdediger van RB Leipzig wordt begeerd door vele topclubs, maar heeft zijn keuze laten vallen op de kampioen van Duitsland. In het contract van de verdediger van RB Leipzig staat een clausule van 42,5 miljoen euro. Voor dat bedrag kan hij dus worden opgehaald bij de huidige nummer twee van de ranglijst. Geen hoge transfersom voor een verdediger die wordt gezien als één van de grootste talenten in de achterhoede. Upamecano is 22 jaar en een vaste basiskracht bij Leipzig. In het afgelopen Champions League-seizoen, toen Leipzig de halve finale haalde, speelde hij zich wereldwijd in de kijker. Er moeten echter nog wel wat plooien worden gladgestreken voordat er definitief sprake is van witte rook. Opmerkelijk was dat Bayern-directeur Hasan Salihamidzic de deal vrijdagavond al min of meer bevestigde. Zodoende heeft Bayern de opvolger van Alaba bijna binnen.

Breuk tussen Donnarumma en Milan?
Het is nog maar de vraag of AC Milan erin zal slagen de aflopende verbintenis van Gianluigi Donnarumma te verlengen. La Gazzetta dello Sport meldde deze week dat de onderhandelingen tussen club en speler moeizaam verlopen. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou daarin een rol spelen. Naar verluidt is hij uit op een deal van liefst tien miljoen euro per jaar voor Donnarumma, waarmee hij op David de Gea na de best betaalde doelman ter wereld zou worden. De club zelf zou echter niet hoger willen gaan dan 7,5 miljoen. Als de partijen niet tot een akkoord komen, zou het zomaar tot een breuk kunnen komen tussen een van de beste keepers ter wereld en de club waar hij de afgelopen jaren doorbrak.

Weer onrust rond Pogba

Mino Raiola blijft de gemoederen bezighouden bij Manchester United. De excentrieke zaakwaarnemer van Paul Pogba sprak zich in december al uit over de situatie van de Fransman. "Paul is ongelukkig bij United en kan zich niet uiten op de manier die hij wil", zei hij toen. "Paul heeft een nieuwe club nodig, waar hij een nieuwe start kan maken." Deze week is Raiola wederom ingegaan op de situatie van Pogba. "Ik moet geruisloos te werk gaan, want als ik iets zeg dan voelen mensen zich weer aangevallen", zei hij tegen journalist Fabrizio Romano. "Mensen worden nerveus als ik iets zeg." Ondanks dat Raiola dus niet het achterste van zijn tong laat zien, lijkt het erop dat Juventus mogelijk de nieuwe club van Pogba gaat worden. Een terugkeer bij zijn oude werkgever lijkt hijzelf wel te zien zitten. Het contract van de 27-jarige wereldkampioen loopt nog anderhalf jaar door op Old Trafford.

Roerige tijden bij ADO
Het is inmiddels gebruikelijk dat allesbehalve rustig is bij ADO Den Haag. Dat was ook deze week het geval. De club sloot Youness Mokhtar in de armen op voorspraak van oud-speler Vito Wormgoor, zag Samy Bourard naar het Hongaarse MOL Fehérvár FC vertrekken en overweegt het contract van Michiel Kramer te verlengen. Als het aan Ruud Brood ligt, blijft de spits ook na dit seizoen in de Hofstad. Het grootste nieuws was echter dat Martin Jol een andere rol gaat bekleden. Jol was negen maanden in dienst als technisch manager. In driekwart jaar richtte hij onder meer de jeugdopleiding en scouting van de Haagse club opnieuw in. Het binnenhalen van oude bekende Nasser El Khayati was het laatste kunststukje van Jol. Jol gaat zich bezighouden met een gezamenlijke topsportlocatie voor het eerste elftal, de jeugd en de dames in het Zuiderpark.

Eredivisie