Zware knieblessure betekent einde seizoen Pleguezuelo

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 februari 2021 – Julio Pleguezuelo staat de rest van het seizoen aan de kant bij FC Twente. De 24-jarige Spaanse verdediger raakte deze week geblesseerd aan zijn knie en nader onderzoek heeft uitgewezen dat de blessure zo ernstig is dat hij pas volgend seizoen weer in actie kan komen.

Zware knieblessure betekent einde seizoen Pleguezuelo

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Pleguezuelo is na Vaclav Cerny de tweede speler die binnen dit jaar een zware knieblessure oploopt. Ook de Tsjechische aanvaller komt dit seizoen niet meer in actie. "Deze blessure is natuurlijk een grote teleurstelling. Dinsdag tijdens de training had ik last van mijn knie, maar ik had geen idee dat ik er zo lang uit zou zijn. We zaten in een wat mindere fase met de ploeg en dan wil je er juist zijn. Het is heel spijtig dat dat dit seizoen niet meer kan. Ik moet de knop omzetten en ik ga direct werken aan mijn herstel. Gelukkig is een operatie niet noodzakelijk", reageert de Spanjaard op de clubsite.

"Het zit duidelijk even niet mee. Allereerst is het een grote teleurstelling voor Julio, hij is er altijd voor het team. Hij speelt het liefst centraal in de verdediging, maar toen we aan hem aan de zijkanten nodig hadden, klaagde hij nooit. Voor ons is het een grote aderlating, Julio is op zijn jonge leeftijd eigenlijk al een van de routiniers. Hij heeft mij al meteen aangegeven sterk terug te komen. Wij wensen hem veel sterkte bij zijn herstel. Het is nu aan ons om goed met deze teleurstelling om te gaan, want wij moeten door. Er is nog veel om voor te spelen", reageert trainer Ron Jans.

FC Twente zit in een mindere fase en won geen van de laatste zes wedstrijden in de Eredivisie. De Tukkers bezetten na 21 wedstrijden de zevende plaats en voelen de hete adem van sc Heerenveen, FC Utrecht en Heracles Almelo.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd