Schmidt spuwt gal over de VAR na uitblijven rode kaart Tagliafico

12 februari 2021, 12:05   Bijgewerkt: 12 februari 2021, 12:17

Roger Schmidt heeft het helemaal gehad met de VAR. Als het aan de Duitse oefenmeester van PSV ligt, gaat het voetbal verder zonder video-arbitrage. Dat Nicolás Tagliafico afgelopen woensdag in het bekerduel tussen Ajax en PSV geen rode kaart kreeg na een overtreding op Mohamed Ihattaren, vindt Schmidt onbegrijpelijk.

"Ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat het een honderd procent rode kaart voor Ajax was. Als zij zo de duels in kunnen gaan zonder een rode kaart te krijgen, dan is het onmogelijk om kampioen te worden in deze competitie. We kunnen beter stoppen met de VAR. Waarom hebben we de VAR nog nodig? Die hebben we niet nodig, stop ermee", steekt de trainer zijn frustratie niet onder stoelen of banken tijdens zijn wekelijkse persmoment.

Volgens Schmidt is de VAR een mislukt experiment. "Wereldwijd zijn er zoveel foute beslissingen genomen, dat is mijn conclusie na deze test van twee jaar. Iedere scheidsrechter ter wereld zal zeggen dat de overtreding op Mo Ihattaren een honderd, nee duizend procent rode kaart was. Maar deze VAR (Jeroen Manschot, red.) niet. Waarom hebben we dan nog een VAR? Als de VAR niet helpt deze foute beslissingen te voorkomen, dan hebben we 'm niet nodig. Hopelijk word ik voor deze uitspraken niet geschorst", probeert Schmidt zijn relaas wat luchtiger te maken.

Schmidt geeft aan dat hij het scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet kwalijk neemt dat Tagliafico een gele kaart kreeg. "Het was een overtreding om de speler geblesseerd te maken. Als de scheidsrechter dat niet ziet omdat het snel gaat en hij daardoor geel geeft, dan kan ik ermee leven. Maar als er een VAR is die het kan checken, dan is het niet oké dat er geen rood wordt gegeven."

Ihattaren

Ook de wissel van Ihattaren komt ter sprake. De aanvallende middenvelder was een van de lichtpuntjes aan Eindhovense zijde, maar werd in de tweede helft wel gewisseld. "Hij speelde een goede wedstrijd en ik was blij met zijn optreden, maar we moeten na een goede wedstrijd niet doen alsof hij Lionel Messi is. In mijn ogen hadden we op dat moment in de wedstrijd nieuwe energie nodig. Als hij zeven keer op goal had geschoten en tien beslissende passes had gegeven, dan had ik hem laten staan, maar dat was niet het geval."

Götze en Gakpo

Mogelijk maken Mario Götze en Cody Gakpo zaterdag hun rentree voor PSV. De aanvallend ingestelde spelers hebben de training hervat en komen mogelijk zaterdag in actie tegen PSV.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen